RESIZIA

Polityka prywatności
Privacy Policy

Ta strona jest tłumaczeniem udostępnionym w celach informacyjnych. W razie rozbieżności rozstrzygająca jest wersja w języku chińskim uproszczonym. Zobacz wersję w języku chińskim uproszczonym

Polski

Polityka prywatności

Data wejścia w życie: 22 października 2026 · Dotyczy Resizia na iPhone’a i iPada od wersji 1.3.4 (identyfikator aplikacji com.pengyao.resizia)

Przegląd

Resizia („aplikacja”) jest tworzona przez PENGYAO do zmiany rozmiaru obrazów i kompresji plików na Twoim urządzeniu. Aplikacja jest darmowa i nie ma zakupów w aplikacji ani reklam. Aplikacja nie zbiera, nie przechowuje, nie wysyła, nie sprzedaje i nie udostępnia żadnych danych osobowych.

Dane przetwarzane przez aplikację

  • Wybrane przez Ciebie obrazy: są odczytywane i przetwarzane wyłącznie na Twoim urządzeniu. Wyniki trafiają do folderu tymczasowego aplikacji i nigdy nie są wysyłane na żaden serwer.
  • Ustawienia aplikacji: wygląd, tryb nocny, język interfejsu, tryb seniora, zapamiętane ustawienia przetwarzania (w tym proporcje kadrowania) oraz „Moje tryby” (do 20, z nadanymi przez Ciebie nazwami i ustawieniami) są przechowywane wyłącznie na Twoim urządzeniu (UserDefaults). Nigdy nie zawierają zdjęć.
  • Inteligentne kadrowanie: gdy inteligentne kadrowanie jest włączone, aplikacja używa na Twoim urządzeniu frameworku Vision firmy Apple, by znaleźć twarze lub główny obiekt – wyłącznie w celu umieszczenia ramki kadrowania. Wykrywanie działa offline; wyniki nie są przechowywane, wysyłane ani używane do identyfikacji kogokolwiek.
  • Informacje o zdjęciu (EXIF / lokalizacja): zdjęcia często zawierają ukryte dane, takie jak lokalizacja GPS, model urządzenia i czas wykonania. „Usuń informacje o zdjęciu (lokalizacja itp.)” jest domyślnie włączone i wtedy obrazy wyjściowe nie zawierają żadnych z tych danych. Jeśli to wyłączysz, oryginalne informacje o wykonaniu i lokalizacja pozostaną w wyniku. Dzieje się to w całości na Twoim urządzeniu; nigdy nie widzimy ani nie otrzymujemy tych danych.
  • Rozszerzenie udostępniania: gdy udostępniasz obrazy do Resizia z aplikacji Zdjęcia lub innej aplikacji, rozszerzenie kopiuje je (do 9) do współdzielonego kontenera aplikacji na urządzeniu (App Group). Po otwarciu aplikacji są przenoszone do jej folderu tymczasowego i usuwane z kontenera. Gdy używasz „Otwórz w” z aplikacji Pliki lub komunikatora, system kopiuje plik do piaskownicy aplikacji, a kopia jest usuwana po imporcie. Sieć nie jest używana.

Czego nie robimy

  • Brak kont i logowania, nie są wymagane żadne dane osobowe;
  • Brak analityki, reklam i zewnętrznych SDK;
  • Brak śledzenia i brak użycia identyfikatora reklamowego (IDFA);
  • Funkcje aplikacji działają offline; żadne dane nie są wysyłane ani do nas, ani do stron trzecich.

Uprawnienia

  • Zdjęcia (tylko dodawanie): o dostęp prosimy tylko wtedy, gdy stukniesz „Zapisz w Zdjęciach”, aby dodać wynik do biblioteki zdjęć. Aplikacja nie może odczytać zdjęć, które już są w Twojej bibliotece.
  • Wybieranie obrazów: aplikacja korzysta z systemowego wybieraka zdjęć, aplikacji Pliki lub rozszerzenia udostępniania i ma dostęp tylko do wybranych przez Ciebie obrazów (do 9 przy przetwarzaniu wsadowym), bez pełnego dostępu do biblioteki.

To uprawnienie możesz w każdej chwili zmienić lub cofnąć w Ustawienia › Prywatność i ochrona › Zdjęcia.

Przechowywanie i usuwanie danych

Żadne dane nie są przechowywane na serwerze. Plikami tymczasowymi na Twoim urządzeniu zarządza system; usunięcie aplikacji usuwa wszystkie jej dane lokalne, w tym ustawienia.

Podmioty trzecie

Żadne dane nie są udostępniane stronom trzecim. Gdy zdecydujesz się udostępnić obraz, trafia on do wybranej przez Ciebie aplikacji, której dotyczy jej własna polityka prywatności. Jeśli napiszesz do nas e-mail, Twój adres posłuży wyłącznie do odpowiedzi.

Dzieci

Aplikacja nie zbiera danych osobowych od nikogo, w tym od dzieci.

Zmiany

Jeśli ta polityka się zmieni, zaktualizowana wersja zostanie opublikowana na tej stronie z nową datą wejścia w życie.

Kontakt

E-mail: 35309459@qq.com